torsdag, augusti 24, 2006

Jävla apa, skarre va såhär?

I natt vid 3 ungefär skulle jag ut med hundarna för snabbkissning innan nattning. Drog på mig en klänning och hoppade i mina gummistövlar och sprang nerför trapporna. Väl ute drog jag upp dragkedjan på hoodien och tände en ciggarett. På andra sidan gatan kommer en snubbe gåendes runt hörnet i motsatt riktning än den jag är på väg. Jag tycker han ser jävligt skum ut (adidasbyxor och sportbag över axeln liksom, vem har det?). Han stannar när han ser mig och bara glor. Jag fortsätter gå uppåt åt andra hållet varvid han går sakta över gatan medan han glor på mig. Han fortsätter gå åt motsatt håll men nu på samma sida av trottoaren som jag men vänder sig hela tiden om och glor. Jag ställer mig så jag kan se honom genom en bil. Helt plötsligt vänder han om helt och börjar springa mot mig. Ingen annan i närheten, det har jag redan konstaterat, jag är helt ensam på gatan och han springer mot mig. Jag och hundarna springer vi med, mot porten runt hörnet från min port, det är samma hus som mitt och jag HOPPAS att det är samma portkod. Det är det och jag kastar mig in och han hinner inte ifatt. Väl uppe i lägenheten pumpar adrenalinet snabbt runt i mina ådror och jag är rädd och ledsen och jag har aldrig varit det, jag brukar ofta gå ute själv om nätterna. I mitt huvud spelas alla möjliga scenarion upp, med allt han hade kunnat göra med mig om jag inte lyckats ta mig in i porten. Det hade verkligen kunnat hända nåt, det var nära. Jag hade kunnat fått spö eller blivit våldtagen, han betedde sig långt ifrån normalt och han var helt klart ute efter mig.

Jag sov kasst i natt. Drömde att jag blev jagad men kunde inte skrika.

Vad ska jag göra nudå? Skaffa en kniv? Bli grym på nån kampsport? Skaffa en större och farligare hund?

11 kommentarer:

Schmarro sa...

jag är lite inne på kampsport. vi kan börja ihop om du vill. annars vet jag inte. jävla idioter. en som jag vet fick en stalker som stod utanför hennes port, dag och natt, jättelänge. till slut spöade hon honom och nu vet jag inte hur landet ligger.

Stelly sa...

ja men student-taekwondon är lockande!! fast du är ju inte student? annars finns det nån annan kampsport som jag inte kommer på namnet på som ENDAST riktar in sig på försvarstekniker. Alltså, man lär sig väl att slå ner folk också, men först och främst lär man sig avväpna och avvärja attacker.

Schmarro sa...

hmmm. feministiskt självförsvar? jag har seriösa komplex för att jag inte kan slåss, alltså inte ens låtsas-slåss, min arm när jag försöker skämta till en smocka ser ut som tungan hos en myrslok som ringlar sig fram och snabbt drar sig tillbaka utan att skrämma en levande själ. Jag har haft lite kurs med en kompis, den måste fortsätta innan jag vågar visa mig bland folk i slagsmåls/boxningssituationer. men det verkar som bra träning. och skinnarviksparken om nätterna är inte helt behaglig den heller (dock ger den fan minst TIO minuters kortare hemväg så jag fortsätter, vägrar låta mig bevekas av fuckedup värld. yeah.)

Anonym sa...

Fy fan vad scary. Det finns överfallsalarm att köpa billigt på Teknikmagasinet. De tjuter högt som FAN så vem som helst drar när det går i gång.

Stelly sa...

rockchock: asså, jag tänker aldrig tänka på hur jag ser ut när jag går ut (i det perspektivet). den dagen jag behöver göra det kan jag lika gärna lägga mig ner och dö. det var typ det dummaste förslaget ever. aldrig, verkligen aldrig.

sussie: ja, ska skaffa ett sånt. men då ska man ju ALLTID ha det med sig, även när man bara springer ut för snabbkiss av hundarna. det kommer jag hålla en månad, sen kommer min rädsla ha trappats ner så pass att jag glömt hur läskigt det var. tyvärr funkar man ju så. ska köra kampsport som extra gardering, det har man ju alltid med sig.

ania sa...

ey, man ska ju kunna gå ut halvnaken utan att bli överfallen liksom, det är typ det som är problemet i nuläget, att man inte kan det. beställ skunkspray, det luktar bajs och de blir halvblinda och börjar spy som fan. men akta så den inte läcker i väskan, då luktar den diarré i tusen år (been there done that)

uuuhu vad läskigt förresten :C
hade skitit på mig.

Anonym sa...

Fy fan rent ut sagt! Jag blir förbannad.
Dessvärre tror jag dock att man som tjej/kvinna har ytterst lite att sätta emot, oavsett hur mycket självförsvar man än har tränat. Det är helt enkelt (generellt) för stor skillnad på de fysiska förutsättningarna.
Mitt råd är också överfallslarm & pepparspray.
Det du inte ska göra är att sluta gå ut, oavsett tidpunkt. Det skulle vara att erkänna sig besegrad. Du ska kunna gå vart som helst, när som helst!

Stelly sa...

och framförallt hursomhelst (klädmässigt). jag tror visst att man som tjej kan lära sig försvara sig mot en hel del även om man inte har samma fysiska förutsättningar. inte allt, men en hel del. och jag skulle gärna, och det menar jag verkligen, spöa skiten ur nån som försöker råna eller våldta mig. jag ska lära mig paralyserande och dödliga slag, sen ska nästa snubbe som försöker få allt min ilska.

Anonym sa...

boxning. bästa.

Anonym sa...

Jag tycker att man rent principiellt ska kräva av sin man/kille/lillebror/farsa/killkompisar att dom engagerar sig i att stoppa den här skiten vi kvinnor lever i och försöker få den del av manligheten som håller på så här att förstå att det är helt oacceptabelt. Kvinnor lyssnar ju självklart det här klientelet inte på och dessutom är det inte ett kvinnoproblem, det är ett mansproblem!

Anonym sa...

Absolut klädmässigt hur som helst!

Håller även med "Anonymous".