onsdag, augusti 23, 2006

Go Johan

*hihihi*

Dö Göran!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så less på att DU, av alla människor, ska göra om hela din och Jos, annars skönt avslappnade blogg till nåt antisocialistiskt forum! Socialismen är anledningen till att vi har det så bra i Sverige som vi har det idag. Det är anledningen till att vi har gratis sjukvård, gratis skolor och att människor som jag till exempel som växte upp med en ensamstående mamma faktiskt har fått och får samma chanser som de som har välbärgade föräldrar. Att klanka på Sverige som det ser ut idag kan man gärna göra men att komma med såna barnsliga argument, som den här journalisten gör, att "jag vill att vi ska gå arbetslösa, det är därför jag röstar socialdemokratiskt" det är bara fånigt. Det är en fånig artikel och jag förvånas över att ni vill föra en sån iq-befriad argumenation vidare.

Stelly sa...

jaha. det låter romantiskt det där hur "socialdemokratin räddade ditt och alla dina nära och käras liv". själv vill jag ha ett jobb (inte svartjobb på café) och att mina bröder ska få jobb (inte svartjobb på café) och att alla mina nära och kära ska få jobb (inte svartjobb på café). och tror du på myten att du och jag har samma möjligheter som alla rikisungar idag? då hade vi inte suttit och räknat våra kronor under sommaren. nä, jag vill ha ett bra och kul jobb, jag vill kanske starta eget, och jag vill kanske göra en massa pengar. och jag vill att fler ska få den möjligheten. inte bara rikisungarna.

johans artikel är dryg och låg, men den har sina poänger.

du har givetvis också dina poänger, men man kan inte låta sig vaggas till ro av görans röst forever and ever. han klappar och säger att "allt är bra, bara vi håller ihop, lugn bara lugn, allt är jättebra".

rött är inte alltid good och blått bad bara för att det "alltid varit så".

Anonym sa...

Man väljer själv om man vill ta svartjobb eller inte. Vad har hänt med enskilt ansvar? Bara för att något är svårare är det inte omöjligt. Men Ok, jag håller absolut med om att man ska göra det enklare för småföretagare idag. Jag håller med om att det är skit att man känner att man måste anställa svart arbetskraft för att få företaget gå runt. Men att säga att socialdemokrati är lika med att stödja arbetslösheten är skitsnack. Frihet eller socialism? Vad är det liksom? Jag säger inte att socialdemokrati är vägen att gå, jag menar bara att man inte vinner något på en sådan argumentation. Smutskastning känns bara lågt och pubertalt. Jag tycker att det är viktigt att ha en fungerande stat med fungerande statliga organisationer såsom sjukvård och skola. Jag tror inte på att vinstdrivande företag kan tänka på individens bästa när det enda de egentligen vill är att gå med vinst. Ett statligt sjukhus kan välja att gå minus om det innebär något positivt i slutändan. (Som att alla, oavsett inkomst får vård.) Har elen blivit billigare sedan den privatiserades? Konkurrenskraft och allt vad det heter. Elen har aldrig varit så dyr som den är idag...
Ingenting är svart eller vitt, så varför inte arbeta för de enskilda frågorna istället för att baktala en hel ideologi? Det är mycket som skulle förändras om den borgerliga alliansen kom att regera. Och jag är inte säker på att allt skulle va så mycket guld och gröna skogar som de så gärna vill att vi ska tro. Har du tänkt på marknadshyrorna t.ex? Eller på studiestödet? Eller sl-priserna?

Stelly sa...

jag är lite kär i maud just nu och såhär tycker hon om dom sakerna du tar upp:

*delvis privatisering av sjukvården för ökad konkurrens och kvalitet
*NEJ till marknadshyror
*öka bidragsdelen till studenter
*studentrabatt på busskort samt behålla enhetstaxan